recensies



Zaterdag 15 februari heeft Marc Dewalque het boek al aangeprezen bij de Franse bakkers
'C’est dans un style simple, fort épuré, très présent en Hollande.'

Maandag 24 februari stond het boek in de digitale editie van Bakkerswereld
"Nachtbrood.' Nieuw boek met methodes voor iedere bakker.

Maandag 2 maart, in de Volkskrant: worstebroodjes door Marie Louise Schipper.
'Over brood zijn wel duizenden verhalen te vertellen....'

Zaterdag 8 maart, in Trouw: Nachtbakkers, van Jeroen Thijssen.
'Nachtbrood heet deze prachtige bundel over het oudste beroep ter wereld. De titel belooft niks te veel. Neem dit indrukwekkende gedicht: ...'

Donderdag 28 maart, in Bakkerswereld: Broodbakken met tijd, recensie van Harrie Leijten
'Nachtbrood wil het pure en het goed van het brood terugbrengen. Gewoon, terwijl het zo ongewoon lijkt: goed brood. In die zin noemde Ineke Berentschot de bakkers die in het boek aan het woord komen broodmissionarissen.'

April 2014, Lekker Tafelen, Xandra, review van Nachtbrood
'Ineke heeft wederom een pareltje gecreëerd. Dank je wel Ineke en alle andere bakkers van het boek voor het delen van jullie recepten. Jullie zijn een geweldige bron van inspiratie.'

juni 2014, Puur Gezond,
'Het staat bol van de kennis, maar door de enthousiaste schrijfwijze van de auteur vraag je je al lezende af waarom je niet (vaker) je eigen brood bakt.

juni 2014, Fidèles au bon pains, recensie door Marc Dewalque
'Comme on voyage avec le pain, c'est quand même formidable.'

januari 2015, twee deelnemers aan Nachtbrood - Hans Som als captain, Mike Onasse als bakker - maken het smakelijkste brood van Europa, uit Bakkers in Bedrijf.

12 mei 2015, Flip van Straaten, directeur NBC:
"Ik heb jouw boek in één adem uitgelezen."

20 december 2015, Hans Heiloo, Bakery Institute: 
'Ik zal mijzelf eerst even voorstellen, ik ben Hans Heiloo en werkzaam als docent brood en banket bij de Bakery Institute in Zaandam. Ik heb zojuist in een adem uw boek over nachtbrood uitgelezen, super leuk geschreven en heel erg interessant!' 

februari 2016, Sjaak van Kleef, ervaren thuisbakker: Helemaal trots op mijzelf en het smaakt heerlijk! Volgens je principe: 12 uur in de koelkast (alle water en 50% van het meel). Diverse graansoorten en pitten; gevormd in een mandje. Prachtboek waar ik veel plezier aan ga beleven!

 

Privacy & Cookie Verklaring